3/10/20 BvB HKW-Kortrijk: 24-28

Eindelijk! Na al die maanden onzekerheid en covid-19-perikelen was er weer officieel handbal te beleven in Hoogendonck, in de vorm van een bekermatch. Het werd meteen een stevige test tegen Apolloon Kortrijk, de nummer twee uit eerste nationale van vorig jaar.

Door het reeksverschil startte HKW met een bonus van vijf punten aan de wedstrijd (die tot spijt van veel spelers niet bij hun doelpuntentotaal kunnen worden opgeteld). De eerste vijf minuten ging de score nog gelijk op tot 7-2, maar toen stokte de aanval van HKW helemaal. Voorspelbare en vaak ongelukkige shots werden vakkundig onschadelijk gemaakt door de Kortrijkzaanse keeper en HKW scoorde tien minuten lang niet. Bovendien werd het aan de overkant keer op keer koud gepakt door de snelheid en precisie van Apolloon. Na een kwartier was Waasmunster de bonus helemaal kwijt en stond het al twee punten achter: 7-9. Een tactische ingreep was nodig en die kwam er ook. De Wase verdediging schakelde over naar een 5-1-verdediging en die slaagde erin de looplijnen van Kortrijk grotendeels te neutraliseren. Ze kon bovendien rekenen op een uitstekende Milan in goal, die het moreel opkrikte met een paar mooie reddingen. In aanval liep het ook het vlotter met stormram Steven en een paar mooie goals vanop de hoekpositie door Mathieu en Xander, waardoor HKW zelfs met een voorsprong van 14-12 de rust in ging.

HKW kon na de rust even de voorsprong uitdiepen via Steven en Xander, maar moest al snel Kortrijk naast zich dulden door een aantal kleine foutjes. Geen van beide ploegen slaagde er daarna in om een betekenisvolle voorsprong uit te bouwen in een razend spannende tweede helft. Vijf minuten voor het einde stond het 24-24, maar toen sloeg de vermoeidheid bij de thuisploeg toe. De afwezigheid van een aantal spelers liet zich voelen. Een moegestreden HKW kwam niet meer aan scoren toe en incasseerde een reeks tegenaanvallen in de laatste minuten. Het moest zich uiteindelijk gewonnen geven: 24-28.

We kunnen hier met een zeer positieve blik op terugkijken. Er werd gevochten voor elkaar en bijwijlen mooi handbal getoond. Bovendien mag je niet vergeten dat de oudste speler (Steven) nog maar 25 jaar is en de gemiddelde leeftijd rond de 23 jaar ligt. Als het ons lukt om de lijn van vandaag door te trekken naar de competitie, staan er ons mooie dingen te wachten, te beginnen met de eerste match van het seizoen volgende week zaterdag in en tegen Hasselt.

HKW: Milan Keukelinck (K), Christophe Van de Velde (K), Kenyo De Graef, Steven De Norre (5), Mattice Du Tré (1), Xander Hermans (4), Wannes Hofman (2), Vaast Moens, Tim Seghers (2), Thijs Van Arnhem (2), Mathieu Van de Velde (2), Niels Van Puyenbroeck, Matthias Vincke (1)

Verslag: Konstantijn Herssens